Categories

Banca din fata blocului. Pro sau contra?

Categoria: Parerea mea | Monday, 1 September 2008

In acest an, Primaria din Craiova a montant banci in fata scarilor mai multor blocuri din oras. Este o initiativa laudata in principal de catre pensionari care, din lipsa de ocupatie, isi petrec mare parte din timp pe aceste banci, supraveghind tot ce se mai intampla prin bloc (cine s-a mai mutat, cine se mai cearta, cine are musafiri :) )

Ce faci insa cand, din cauza caldurii, esti nevoit sa adormi cu geamul deschis iar in fata blocului este o galagie infernala? In fiecare noapte pensionarii sunt inlocuiti pe banci de catre adolescenti care mananca seminte, injura si vorbesc foarte tare (am observat ca adoloscentii au mari probleme cu auzul; indiferent cat de aproape sunt ei trebuie sa tipe unul la altul pentru a se auzi :D ). Ghinionul este mai mare pentru cei care stau la parter care se simt ca si cum ar avea pe cineva cu ei in camera. Pentru ceilalti… cu cat stau mai sus, cu atat zgomotul pe care il aud din casa este mai mic.
Evident, a doua zi cand pleci de acasa, la iesirea din bloc, calci pe un „minunat” covor de coji de seminte, ambalaje si cutii de bere.

Voi ce ziceti, punem sau nu banca in fata blocului?


Etichete: , ,

Comentarii

  1. dmeggy Sep 1, 2008

    De pus nu punem, dar cum facem sa le scoatem pe alea care sunt deja ? :D

    Raspunde
  2. a_buddy Sep 2, 2008

    De fapt problema nu e banca… ci atitudinea noastra (respectiv a ta) fata de cei ce o folosesc intr-o maniera lipsita de respect si la ore nepotrivite… :) … Intrebarea mai potrivita ar fi, dupa parerea mea, ce putem face pentru rezolva problema fara sa indepartam banca :p ?

    Raspunde
  3. care este tara mea? Jun 24, 2009

    Cu aceasta problema imi consum si eu nervii, dar in Bucuresti. Banca aceasta nu numai ca este montata in fata blocului, dar este chiar sub geam – ati ghicit, stau la parter. Este o banca montata sub geam, este ferita de lumina stalpilor electrici si are ca umbreluta, un pom. Pe banca incap maximum 3 oameni, clar -stau 3 jos si 20 in picioare – sunt eu nebuna sau astia chiar au probleme? La 100 de metri e un parc maret, de toata frumusetea, departe de blocuri, dar ei prefera banca mea. Auzi, banca mea…
    Imi pare rau pentru batranei, dar vreau ca aceasta sa dispara. In fiecare seara, aurolaci, betivi, semintari,manelisti, isi fac veacul, vorbind tare si injurand. Le-am vorbit si frumos, pentru ca este obligatoriu sa stau cu geamul deschis, altfel stau ca-n sauna. Nu a mers, am primit amenintari. Am chemat politia, i-a mutat pe banca vecina.
    Am facut sesizari la primarie, pe langa constructia raspunsului care probabil a fost facuta de un copil de clasa primara, cica ar trebui sa obtin acordul asociatiei de locatari, 50%+1. Cum naiba sa fac asta, cand 50% sunt chiar tinerii far’ de ocupatie, cu chef de fun in fata blocului? Si, ce-l intereseaza pe nenea de la 10 de banca mea, de nervii sau linistea mea. In fine, am facut o sesizare la raspunsul primit, nu am sanse, dar promit sa pornesc o campanie impotriva primariei, alegerilor – si eu, cetatean respectabil, credeam ca votez anul asta :) Btw, am 25 de ani, dar am nevoie de liniste dupa o zi de munca.
    Bun, astept raspunsul primariei care va fi unul nul. Am sa le trimit o scrisoare cu dedicatie, dar am nevoie de voi – stiti cumva daca exista o reglementare a acestor banci, gen distanta banca-imobil, de ce nu mi s-a cerut acordul cand a fost montata, etc
    Daca nu reusesc, dupa ce in final ma va cunoaste toata primaria sectorului, s-ar putea sa se strice banca, din respect pentru mine. Asa am visat aseara dupa ce a plecat politia :) – ca s-a rupt, saracuta.
    Pana atunci, ma distrez…sunt curioasa, diseara, cine va calca pragul bancii si daca, la cererea mea, vor veni tot doua masini de politie, respectiv 6 politisti neputinciosi :)
    Nu e fun in Romania?

    Raspunde
  4. Virgil Jun 24, 2009

    Din pacate nu stiu daca exista vreo prevedere legala cu privire la aceste banci dar inclin sa cred ca nu. Daca nu ai cum sa obtii acordul locatarilor, singura ta sansa e sa ai grija sa se strice banca :) . Dar crezi ca asta ii va face sa plece? Eu zic ca nu, mai ales ca majoritatea sta in picioare. Bafta!

    Raspunde
  5. care este tara mea? Jun 24, 2009

    Multumesc, pentru raspuns.
    Ma duc maine la primarie, sa ma distrez putin; trebuie doar sa ma incarc cu mult calm. Daca nu pot lectura in liniste, nu pot invata pentru examene, macar sa le fac si lor viata un iad. Diferenta dintre noi este mare, sunt tanara, am umor dezvoltat, imi rezerv o ora pe zi pentru ei…in schimb, functionarii sunt nervosi, nu stiu ce-i ala umor si cred ca va iesi ceva frumos.
    Am facut si o sesizare telefonica la raspunsul sesizarii initiale, le-am cerut explicatii dar am precizat ca vreau sa-mi raspunda in scris, pentru ca asta este mersul lucrurilor. In 10 minute m-au sunat :) :):) dar, i-am refuzat :)
    Nu ma asteptam la o rezolutie in favoarea mea, in tara asta infecta au catig de cauza altii, indiferent de natura problemelor si cui apartine dreptatea.
    Insa, ma multumesc stiind ca lupt pentru cauza mea. Nu merge asa, sunt atatea metode prin care poti lupta cu sistemul.
    Da, m-am gandit la toate…am colegi creativi, mi-au dat multe idei si vreau sa le incerc pe toate. Incep cu bun simt si, in final, poate mi se adevereste visul.
    Citeam despre mici bombite urat mirositoare existente in comert, insa, sunt sigura ca nu le voi aplica. :) Nu stiu care poate fi traiectoria vantului.
    Oricum, va tin la curent cu “ce vraji vor face alesii nostri”…

    Raspunde
  6. Virgil Jun 24, 2009

    Astept finalul, sunt curios daca o sa reusesti ceva :)

    Raspunde
  7. Dina Aug 19, 2009

    Am si eu o problema similara..locuiesc la perter, si de ceva timp in fata blocului, exact la un metru de fereastra mea a fost pusa o banca. Bucuria tiganilor care locuiesc in zona si care si-au gasit loc de veci pe bancuta din fata blocului…si cum la astia ocupatia este numai aceea de a pierde timpul, de cele mai multe ori sunt un pachet de nervi incercand sa nu ii aud sau sa ii fac sa plece dupa 12 noaptea. Norocul meu este cateodata ca eu sunt iubitoare de muzica de opera, iar ei nu prea agreeaza acest gen de muzica…si cateodata se muta pe alta bancuta – asta daca nu pun ei manele la decibeli care acopera zgomotul unui avion…nu stiu ce sa ma mai fac….

    Raspunde
  8. care este tara mea? Aug 19, 2009

    Am si uitat…am rezolvat, in urma cu aproximativ o luna.
    Am inceput cu sesizari pertinente, trimise catre toate directiile Primariei. Am reusit sa strang un minimum de semnaturi si i-am inmanat unui domn foarte amabil, procesul verbal, la vizita acestuia in urma uneia dintre sesizari. la cate am trimis, am uitat numarul. Ce nu am stiut a fost faptul ca acordul il da firma Rosal, tot ea fiind cea care se ocupa cu ridicarea bancii. Asa ca, iti recomand cu multa caldura, sa trimiti sesizari in paralel, Primariei de care apartii dar si firmei Rosal. Crede-ma, ca, doar insistenta iti rezolva problema. Stiti care a fost mesajul transmis? “Domnisoara, am venit sa rezolvam problema bancii pentru ca ati trimis foarte multe sesizari, sam primit prea multe email-uri”. Si, intr-adevar asa am procedat. Le-am povestit in fiecare noapte despre ceea ce se intampla pe afara. Faini au fost politistii comunitari, mai exact dispecerul. De fiecare data cand sunam, ma recunoastea :) Au fost cativa domni binevoitori a sta pana dimineata, care si-au luat amenzi, altii care au fost mutati, desi au fost si neplaceri, scandaluri. Ceva-ceva se misca, observ nu numai in cazul acestui subiect. Si am realizat ca insistenta, perseverenta da roade.
    Mult succes, tine-ma la curent, pentru ca eu l-am considerat un abuz care mi-a scos peri albi. Mai mult, imediat dupa ce au luat banca, am avut si vreo doua, trei cosmaruri : se facea ca. cineva, dintr-un neant, aducea banca inapoi. :)
    Si ca sa inchei intr-un mod haios istorisirea mea : Gigicu’, om suparat, cu banca la cap. Si-a comandat bombite urat mirositoare, crezand ca face treaba buna. Dar, nestiind sa le manevreze si dorind sa toarne continutul, a reusit doar sa le sparga in mainile lui, doua la numar. Gigicu’ s-a suparat intr-atat de tare din cauza ca mirosea urat, incat a luat sticla de ulei de floarea-soarelui – de pe Marte adusa, si a turnat-o pe banca. A ochit, intai un batranel si i-a parut sincer rau. Dar, mare i-a fost bucuria, cand in miez de noapte, pe banca s-au asezat 3 “cocalari” – asa le spune omuletilor negri! Omuletii astia il suparasera grav pe Gigicu’ cu cateva zile in urma. Ei bine, au stat, s-au simtit bine pana o printesa a simtit ceva uleios. Gigicu’ a fost pentru prima oara fericit la auzul unor injuraturi indreptate spre el.

    Bafta! Sper sa-mi dai de veste cand rezolvi. Pentru ca, sigur vei rezolva! Doar insista :)

    Raspunde
  9. Mihai Jun 13, 2012

    si uite ca a venit vara. din pacate stau la etajul 1 si 2 banci troneaza la nici 2 metrii de scara blocului. asa cum spunei in articol, noptile sunt foarte calduroase si prefer sa dorm cu geamul deschis. sa dorm? mda… as vrea eu. se strang in jur de 10-12 baietasi de cartier si ii uita Dumnezeu pe banci pana la 4-5 dim. as putea sa-i poftesc in casa. ma simt de parca as participa si eu la conversatiile lor. cine trece prin situatii similare, stie despre ce conversatii vorbesc. cand plec la serv., coji de seminte, cutii de bere si ambalaje pe langa banci, pe banci. o sa ma gandesc ce as putea face in privinta asta. nervii mei au ajuns la extreme.

    Raspunde
  10. Marius-giurgiu May 13, 2013

    Eu dupa 4 ani de “suferinta”..am prins momentul..si le am dat foc…ce a mai buna solutie..fara circ la primarie..stiam raspunsul:)))

    Raspunde

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)