Categories

Aeroportul din Craiova – Sosiri

Categoria: Craiova | Tuesday, 7 October 2008

Azi am fost la aeroport sa astept delegatia de straini despre care vorbeam in postul anterior. Trebuie sa va spun ca nu mai fusesem niciodata la aeroport pana azi. Cum habar nu aveam pe unde se intra si nici nu exista vreun indicator rutier, am ajuns la terminalul plecari (e mult spus terminal). Noroc cu un gardian care m-a vazut cam dezorientat si mi-a explicat cum e cu intrarile in aeroport. Am intors si am reusit de data asta sa nimeresc poarta de la sosiri, de unde am inceput sa descopar aeroportul din Craiova.

Ati mers vreodata intr-un loc in care sa simtiti ca v-ati intors in timp? Cam asa e la aeroport. Parcarea e mai mica decat curtea unei vile mai rasarite din oras si era plina (cam 15 masini). Tabela unde ar trebui sa vezi informatii despre zboruri este reprezentata de un nene cu un walkie-talkie, care mai anunta cate ceva din cand in cand. De departe cel mai deranjat lucru a fost ca nu exista o sala de asteptare. Pur si simplu trebuie sa stai afara, in parcare. Daca vremea e frumoasa mai merge, dar daca e frig si avionul mai are si intarziere (lucky me), nu e prea placut sa astepti. Oare cum e iarna la minus x grade?

Ca sa incerc sa gasesc si niste lucruri pozitive:
- m-a impresionat placut numarul de pasageri care au venit la Craiova, vreo 30-35 de persoane
- poti sa fumezi in “sala de asteptare”

Eu nu vreau sa compar aeroportul din Craiova cu alte aeroporturi in care am fost (nici macar cu Otopeni), pentru ca nu exista termen de comparatie in afara de denumire. Dar sunt cateva lucruri de bun simt care ii lipsesc si fara de care nu va putea niciodata atrage noi companii aeriene sa opereze aici. Auzisem ca vor sa il modernizeze si sa il extinda. Sper sa se apuce de treaba cat mai repede pentru ca aeroportul este inca un lucru care nu face cinste orasului. Mie personal mi-a fost rusine…

PS: A zburat cineva de pe aeroportul din Craiova?
PS2: Cum explici unor straini ce e cu vacile alea pe marginea drumului?…


Etichete: ,

Comentarii

  1. dmeggy Oct 8, 2008

    N-am ajus pana acum nici macar la sosiri, ca despre plecari, cu atat mai putin as fi putut ajunge. Avand in vedere dimensiunea aeroportului e clar ca si avioanle care aterizeaza sau decoleaza de aici, sunt de dimensiuni mai mici si tehnologii mai invechite. Eu una nu m-as lasa pe seama unui astfel de avion.

    Pe de alta parte, zvonurile spun ca Baneasa o sa se inchida, asa ca ma gandesc ca daca Baneasa nu face fata, cum ar face fata un aeroport de genul celui din Craiova?

    Si acum imi vine in minte faptul ca venirea Ford-ului in Craiova, a adus dupa sine speculatii cum ca aeroportul se va dezvolta, pentru ca fluxul de persoane care vor calatori cu avionul o sa creasca impresionant. Inca astept sa vad aceasta miscare, dar pe de alta parte imi pare rau sa vad ca numai prin venirea unor investitori straini se poate face ceva.

    Raspunde

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)