Cum curat gheata de pe geamuri?

Nu va asteptati la vreo poza sau la vreun filmulet funny. E o intrebare cat se poate de serioasa: cum curat gheata de pe geamurile de la masina? Pana acum am trei variante dar nici una nu e eficienta:

V1: pornesc masina si sa astept pana se topeste gheata. Am testat solutia asta azi dimineata dar dureaza prea mult si nu e deloc placut sa stau sa inghet de frig in fiecare dimineata cate 10-15 minute pana se dezgheata geamurile, mai ales ca in timpul asta as ajunge deja la serviciu.

V2: sterg parbrizul cu lichid de iarna dar ramane un strat subtire pe geam care ingheata instant. In plus, varianta asta nu ma ajuta si la geamurile laterale…

V3: curatarea cu racleta, dar din cate am auzit, risc sa zgarii geamurile. Solutia asta o foloseam inainte la Oltcit, dar la cat de zgariate erau geamurile alea, nu mi-am dat seama niciodata daca le mai zgaria si racleta.

Astea fiind spuse, va cer ajutorul. Exista solutii, spray-uri speciale care sa curete rapid gheata de pe geamuri?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

9 comentarii la articolul » “Cum curat gheata de pe geamuri?”

  1. Alin says:

    Eu folosesc o racleta cu marginea din cauciuc tare – nici plastic dur care zgarie, dar destul de dur pentru a curata. Nu zgarie geamurile, e chiar OK.

  2. Virgil says:

    O sa incerc si varianta asta. Mersi

  3. Dan says:

    Sa nu folosesti ceva dur de curatat (plastic, plexiglas), masina fiind parcata in oras este imposibil sa nu ai particule de nisip prin gheata depusa pe parbriz si risti sa se zgarie parbrizul.
    Incearca cu o perie mai tare sau cu ceva de cauciuc.
    Eu pana la -4 grade cobor din casa cu o sticla cu apa si o torn pe parbriz.
    Daca este mai frig, ca de exemplu acum doua dimineti, folosesc un lichid special de dezghetare si dupa aia folosesc stergatoarele.
    Neaparat sa ai lichid de parbriz bun, te mai ajuta si asta.

    Dan a scris ultima oara: Din Oltenasul – 7-01-2009

  4. Virgil says:

    Dan, lichidul pe care il folosesc e JetExpert despre care auzisem ca e bun dar cand dau cu stergatoarele ramane un strat subtire care ingheata. Tu ce folosesti?
    O sa testez solutia cu racleta de cauciuc dar nu am ajuns inca sa o cumpar.

  5. Dan says:

    Habar nu am, o sa ma uit maine sa vad cum ii zice, este albastra, in recipient de plastic si se pulverizeaza ca orice solutie de geamuri.

    Dan a scris ultima oara: Luati console la copii

  6. Dan says:

    Nigrin ii spune la solutie, in rest scrie nemteste pe ea si este luata din Real.

    Dan a scris ultima oara: Spider-Man exista

  7. Virgil says:

    Dan, mersi. O sa incerc dupa ce termin ce mai am acum.

  8. nemo says:

    Am si eu o solutie : cu …rabdare ;)

  9. nicolae says:

    buna la toti sunt si eu un sofer de ceva timp si multe am incercat dar cea mai eficienta a fost cu un CD sau DVD curata bine si nu zgiriie sticla succese

Adauga un comentariu


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid: