Luni, 8 Septembrie 2008

Prima oara cand am zburat cu avionul mi-a placut foarte mult. A fost un zbor de trei ore de la Bucuresti la Paris. Era ceva nou, interesant si tot timpul am stat cu ochii pe geam pentru ca priveam un peisaj pe care nu il mai vazusem pana atunci. Eram fascinat de cum plutesc norii pe langa avion, de cat de frumos arata zapada pe munti si de cat de mic era totul pe pamant. La intoarcere eram atat de bucuros ca ma intorc acasa incat nu m-a mai interesat zborul si mi s-a parut ca a trecut foarte repede.

De atunci si pana acum au venit alte 14 decolari si, din fericire, tot atatea aterizari. Insa, cu fiecare zbor pe l-am facut, a inceput sa imi fie din ce in ce mai frica. Nu prea imi mai place sa ma uit pe geam si nu ma gandesc decat la momentul in care voi putea sa cobor din avion. Stiti ca se spune ca fiecare tigara scurteaza viata unui fumator? Ei bine, mie mi se pare ca un zbor cu avionul imi ia juma’ de an din viata! Asa de stresat stau. Am incercat sa ascult muzica, sa ma uit la filme sau sa citesc ceva. Nimic nu da rezultate. Pur si simplu nu imi place sa zbor cu avionul!

Imi este destul de greu sa imi explic de ce s-a instalat frica asta, in conditiile in care nu am avut evenimente deosebite la nici un zbor (cu exceptia catorva turbulente care apar aproape la fiecare zbor). Probabil este din cauza faptului ca daca se intampla un accident de avion sansele de supravietuire sunt aproape nule. Sau poate din cauza ca nu detin controlul. In momentul in care m-am urcat in avion, mi-am pus viata in mainile pilotilor si in voia sortii.

Din cauza asta prefer masina. Stiu ca, statistic vorbind, avionul este cel mai sigur mod de transport. Dar si cand se intampla ceva, am mai zis…slabe sanse sa scapi! Cu masina detin controlul. Cel putin asa imi place sa cred, pentru ca daca intra un idiot cu masina in tine s-a dus naiba controlul! Chiar si asa, prefer masina. Nu conteaza cat de lung sau de obositor e drumul, daca sunt cu masina ma simt bine si siguranta.

Sunt convins ca voi mai zbura cu avionul, insa sper ca acest lucru sa se intample cat mai departe in viitor!

Iata si cateva poze facute din avion:

Click pentru marire Click pentru marire Click pentru marire Click pentru marire Click pentru marire

Tags: ,

Nici un comentariu » la articolul “Zborul cu avionul”

  1. freeman says:

    “Prima oara cand am zburat cu avionul mi-a placut foarte mult” - de aici deja m-ai pierdut.

  2. catalinbuzatu says:

    Genial! Visez de la 3 ani sa zbor si sa fac parasutism…nu mi-am indeplinit visul! Inca mai sper!

  3. Virgil says:

    Felicitari! Esti una dintre putinele persoane despre care aflu ca ii place sa zboare. Sunt convins ca iti vei indeplini visul si iti urez succes! Eu insa prefer sa stau pe pamant :)

  4. gabriela trif says:

    buna..eu maine seara zbor cu avionul…si mie imi este frica..dar ma gandesc ca voi ajunge cu bine..cand am venit acuma trei luni in canada..din amsterdam…in al doilea avion inainte ca sa ma urc..aveam lacrimi in ochi..efectiv..imi venea ca sa ma intorc inapoi..la fiecare zgomot sunt ff atenta..cand suna ca sa ne punem centurile intru in panica ..stau cu ochii pe lumina aia ca sa vad cand se va stinge..ajung obosita rupta..ptr ca ma concentrez la maxim..credeam ca nu prea mai exista oameni cu frica asta dar uite ca sunt…sa ne ajute dumnezeu la toti sa scapam de teama asta..

  5. Virgil says:

    eu cred ca nu poti scapa de frica de avion. Ori iti place sa zbori, ori nu. trebuie sa incerci sa nu te mai gandesti asa mult la asta. eu imi iau reviste, intergrame, un mp3 player si ma ajuta cat de cat sa mai uit. iti urez un zbor placut

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>