Categories

Efort fizic vs efort intelectual

Categoria: Parerea mea | Monday, 20 October 2008

emag.ro

Dupa aproape doua saptamani in care am lucrat cate 10-12 ore pe zi, stand in fata calculatorului, am inceput sa ma intreb care munca este mai dificila, cea fizica sau cea intelectuala.

Stiu ca fiecare persoana are tendinta sa spuna ca munca pe care o face este cea mai dificila si cea mai obositoare, dar eu nu o sa fac asta. Eu cred ca fiecare munca e obositoare in felul ei. Fie ca esti muncitor pe santier, contabil, programator, vanzator sau orice alta meserie de pe lumea asta, vei ajunge acasa obosit dupa o zi de munca. Diferentele apar la modul in care se manifesta aceasta oboseala. Personal, daca am o durere de cap cauzata de faptul ca stau foarte mult cu ochii in monitor, nu mai sunt bun de nimic. Daca fac ceva efort fizic si am obosit, asta nu ma impiedica sa fac alte activitati.

In concluzie, cred ca munca e obositoare indiferent ce fel de efort presupune. Sunteti de acord?


Etichete: , ,
emag.ro

Comentarii

 1. Powerpuff Oct 20, 2008

  ” munca e obositoare indiferent ce fel de efort presupune. ” sau depinde .. pentru mine nu e asa obositor sa alerg 5 km in jumatate de ora .. cand poate pentru tine .. ESTE. Depinde .. de foarte multi factori.

  Raspunde
 2. Sorin Oct 20, 2008

  Nu am putut sa votez nimic deoarece parerea mea este urmatoarea: pentru fiecare persoana, meseria pe care o practica este cea mai grea. Oboseala este insa altceva, pentru ca fiecare raspundem diferit la efort fizic sau la efort intelectual. Unora ne lipseste efortul fizic, deci am prefera oboseala cauzata de efortul fizic atunci cand suntem surmenati de folosirea intelectului! Si viceversa! In concluzie, cred ca e mai obositoare acea activitate pe are o desfasori zilnic!

  Raspunde
 3. PiticStyle Oct 21, 2008

  Clar munca intelectuala, psihica cum ii spun eu! Lucrez in domeniul IT, stau cel putin 14 ore in fata pc-ului zilnic si am muncit si in domenii in care te foloseai de fizic. Oricum daca te vei plange unei pers ca esti obosita iti va spune cu siguranta ” de ce te plangi? cum sa obosesti stand in fata pc-ului?” Eu unul am primit astfel de replici

  Raspunde
 4. Virgil Oct 21, 2008

  @PiticStyle: si eu am primit astfel de replici 🙂

  Raspunde
 5. DJAx3L Oct 22, 2008

  Daca ar fi vreo slujba usoara atunci orice persoana ar alege sa faca respectivul lucru. Fiecare activitate solicita cate ceva. Acel ceva tine ori de intelect ori de fizic, dar e 100% cert sigur ca te oboseste.

  Raspunde
 6. Virgil Oct 22, 2008

  DJAx3L, eu sunt de acord cu tine dar nu toata lumea gandeste asa. Pot sa iti dau un exemplu din domeniul IT. Persoanele de la adminstrativ sunt desconsiderate pentru ca ele nu produc nimic, stau cu nasul in hartii si ar trebui sa fie tot timpul la dispozitia noastra, cei din productie. Am colegi care cred asta…

  Raspunde

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)