Vineri, 27 Martie 2009
  • Sambata, 28 martie - ora 20:30, are loc evenimentul “Earth Hour 2009″ ce doreste sa aduca in atentia opiniei publice problema incalzirii globale. Mai exact, toti cei care vor sa traga un semnal de alarma asupra schimbarilor climatice, sunt rugati sa stinga lumina pentru o ora.
    In acest an, Romania se alatura oficial acestei campanii si va stinge luminile in cele mai importante cladiri din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani si Tulcea. Mai multe detalii puteti citi pe site-ul oficial, in romana sau engleza.
     
  • Tot weekend-ul asta, in noaptea de sambata spre duminica, se face trecerea la ora de vara. Adica duminica are doar 23 de ore iar daca uita cineva sa isi dea ceasul cu o ora inainte, sigur va intarzia luni la serviciu/scoala/intalnire/…

 
Pentru ca stau destul de prost cu timpul liber si nu-mi permit sa pierd o ora stand in bezna, anul asta intentionez sa combin cele doua evenimente. Adica o sa sarbatoresc Earth Hour in ora aia lipsa de duminica.

Tags: ,

8 Comentarii » la articolul “Ora Pamantului si Ora Lipsa”

  1. Cristian says:

    Mi as dori sa percuteze multi, dar se calca pe degete cu meciul lui peste.

  2. Virgil says:

    @Cristian: la un meci important cum e asta de sambata, oamenii se intalnesc intr-un bar sau la cineva acasa pentru a-l vedea. Asa ca oricum se va face ceva economie de curent :)

  3. Gabi says:

    @Cristian, ce usor e sa renunti la ceva ce oricum nu faceai si nu-ti placea.
    Pe noi ne intereseaza meciul asta, gandeste-te daca tu ai renunta la ceva ce iti place mult pt o campanie de fatzada. Stingeti becurile o ora dar in schimb stati cu centralele termice deschise in aprilie.

  4. Virgil says:

    @Gabi: am fost de acord cu tine pana la faza cu centralele. Nu stiu cate grade au fost azi-noapte, dar azi de dimineata erau 2 grade. Atat timp cat vor fi temperaturile astea, eu voi sta cu contrala pornita, indiferent ca este aprilie, mai, iunie…

  5. asarpe says:

    Dude, mie mi-a luat electrica curentul cate 40 de minute joi si vineri… deci… se pune ca am participat, chiar si involuntar, la ora pamantului ?

  6. Virgil says:

    @asarpe: normal, poti chiar sa reportezi 20 de minute pentru la anul :D

  7. Gabi says:

    da a fost vreme schimbatoare dar pt ultimele zile din martie se asteapta maxime de peste 20 grade, deci nu cred sa fie cazul de temperaturi reci in aprilie.
    am deschis si eu caloriferul o ora aseara, s-a facut ok in camera si l-am inchis. a tinut toata noaptea.

  8. Virgil says:

    Avantajul la centrala este ca se regleaza in functie de temperatura. Daca scade temperatura porneste, altfel nu. Din acest motiv nu am fost de acord cu afirmatia ta.
    Oricum, mai bine stau in bezna o ora decat sa mai vad un meci ca Romania - Serbia…

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>