Luni, 30 Martie 2009

Consiliul Local Craiova va dezbate in sedinta extraordinara din 2 Aprilie, un proiect de hotarare prin care RAT Craiova va ramane singurul operator de transport in comun din oras. Daca aceasta hotarare va fi aprobata, firma de transport “Fratii Bacriz” isi va pierde autorizatia de functionare, iar craiovenii vor ramana fara alternativa la alegerea unui mijloc de transport in comun.

Eu trebuie sa recunosc ca nu am fost niciodata fan Bacriz. Ca si calator, nu mi-au placut niciodata aglomeratia si modul chinuitor in care se urca si se cobora din acele microbuze. Nu am mai mers cu ei de cativa ani buni, dar banuiesc ca nu s-a schimbat nimic pentru ca sunt aceleasi masini. Ca sofer, microbuzele de la Bacriz reprezinta doar o alta amenintare in trafic, pe langa taximetristi. Nu stii niciodata cand iti taie calea un Bacriz sau cand trece pe rosu, sub pretextul ca ei au termene pe care trebuie sa le respecte.

Cu toate astea, nu cred ca RAT trebuie sa detina monopolul pe piata. Monopolul nu prezinta nici un avantaj pentru consumatori, mai ales cand acesta este detinut de o firma de stat care nu are nici un interes sa-si imbunatateasca serviciile oferite.

Ramane de vazut daca aceasta hotarare va fi aprobata si care vor fi consecintele aceste decizii, dar primul efect major pe care il vad este cresterea aglemeratiei in autobuze.

Mai multe detalii puteti citi in Editie Speciala.

Tags: ,

7 Comentarii » la articolul “RAT Craiova ramane fara concurenta”

  1. Dan says:

    Cand au adus arabii ultimul microbuz nou?
    Nu este problema ca RAT-ul are monopol.
    Este rau ca cei de la Gaz si Electrica au monopol, la astea nu ai alternativa.
    La RAT ai destule alternative. Taxi, mers pe jos, masina personala.
    Daca nu au calitate la un pret acceptabil, ei vor avea de pierdut.

    Uita-te la CFR, are monopol pe calea ferata, dar concurenta ii omoara, faptul ca faci cu trenul mai mult decat cu masina ii face pe multi sa stea departe de CFR.

  2. Virgil says:

    Stiu, Bacrizul era o mizerie dar mie nu imi place monopolul, indiferent in ce domeniu.

  3. nemo says:

    Monopolul niciodata nu e ceva bun. E drept ca exista alternative, insa pt cineva care are de mers distanta lunga si nu-si permite sa plateasca taxi, RAT-ul ramane singura solutie. Stiu persoane care prefera Bacriz-ul pt ca vine mult mai repede.
    Ce-i drept nu s-au mai adus masini noi, iar cele de acum sunt foarte uzate si .. nesigure.

  4. Virgil says:

    Se pare ca anuntul cu eliminarea celor e la Bacriz a venit chiar dupa ce acestia semnasera un contract prin care au cumparat 8 autobuze. Dar cine mai stie care e adevarul?…

  5. [...] s-a votat proiectul prin care firma Bacriz dispare de pe lista operatorilor de transport din oras, RAT Craiova devenind [...]

  6. euuu says:

    Intradevar se circula groaznic cu Bacrizul dar la urma urmei…exista o a 2a varianta …in cazul in care te grabeai si trebuia sa ajungi mai rpd intr-un anumit loc…

  7. Virgil says:

    @euuu: Asta spuneam si eu, e bine ca oamenii sa aiba alternativa. Deocamdata eu am tot vazut Bacrizuri prin oras.

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid:

Atentie: comentariile pot aparea cu intarziere!