HTC Touch HD: Aplicatii esentiale

Lista de mai jos contine aplicatiile pe care, in opinia mea, orice posesor de Touch HD (sau Windows Mobile in general) ar trebui sa le instaleze pentru a profita la maximum de facilitatile de baza ale telefonului.

SPB Mobile Shell
Inlocuieste cu succes interfata TouchFLO 3D cu care este livrat telefonul. Cel mai important avantaj este ca permite adaugarea de widget-uri pe ecran. Acestea pot fi shortcut-uri pentru aplicatii si contacte, informatii depre vreme, starea bateriei, mailuri, apeluri etc.

Finger Keyboard
Tastatura virtuala. Tastatura poate fi afisata in mai multe limbi (inclusiv romana), schimbul intre acestea facandu-se printr-o tasta predefinita. Aplicatia permite si definirea de expresii pe anumite taste. De exemplu, eu am mapat “http://”, “www”, “.com”, “.ro” si “.net” lucru care imi usureaza intoducerea adreselor in browser.

G-Alarm
Aplicatie pentru alarme. Permite activarea alarmelor dupa sabloane predefinite (singulare, in zilele de lucru, in weekend) sau dupa un sablon definit de utilizator. Alte facilitati importante sunt:
- posibilitatea de a defini un playlist pentru fiecare alarma. La declansarea alarmei, melodiie pot fi ascultate in ordinea in care au fost introduse sau aleator.
- intervalul de snooze este configurabil, in minute
- aplicatia poate fi configurata sa afiseze un puzzle sau o usoara problema de matematica la declansarea unei alarme. Astfel poti fi sigur ca te-ai trezit inainte de a da snooze/inchide alarma
- G-Alarm foloseste accelerometrul telefonului, astfel ca snooze-ul poate fi declansat doar prin miscarea telefonului

G-Profiles
Permite definirea de profiluri pentru telefon, lucru pe care Windows Mobile nu-l cunoaste. Pot fi configurate volumul soneriei, starea comunicatiei (WiFi, Bluetooth, 3G), sunetele folosite pentru evenimente (apel, sms, reminder, etc.) orientarea si luminozitatea ecranului sau poate fi lansata o anumita aplicatie.
Un profil poate fi activat manual sau automat, in functie de anumite evenimente:
- la o anumita ora
- la aparitia unui reminder
- atunci este conectat hands-free-ul, castile sau incarcatorul
- la lansarea unei alicatii
- cel mai important, in functie de ID-ul celulei de GSM la care este conectat telefonul. Astfel mi-am putut defini un profil pentru acasa si unul pentru serviciu, care sunt activate automat in functie de locatie

iGO8
Aplicatie pentru navigatie GPS. Banuiesc ca toata lumea a auzit de iGO asa ca nu spun decat ca se misca foarte bine si da valoare ecranului de 3,8 inch. Eu folosesc versiunea 8.3.2.93112.

Core Player
Cel mai bun media player pentru Windows Mobile. Suporta majoritatea formatelor audio/video, protocoalelor pentru streaming si are suport integrat pentru YouTube.
Nu suporta AC3 (din cauza unor probleme de licentiere) si nu stie sa afiseze subtitrari.

HD Tweak
Necesar pentru a putea configura anumite setari ascunse ale telefonului.

Task Manager-ul de la FdcSoft
Asemanator task manager-ului din Windows XP, este foarte util pentru monitorizarea proceselor si inchiderea celor care s-au blocat. Windows Mobile nu are integrata o astfel de aplicatie.

Total Commander
Ofera posibilitatea de a accesa folderele si fisierele protejate ale Windows-ului. Recomandat doar celor care stiu ce fac.

Skyfire
Este singurul browser pentru Windows Mobile su suport pentru Flash. Calitatea nu este foarte buna dar este foarte util atunci cand ai nevoie sa accesezi un site facut in Flash.

WVGA FIX4
Modifica rezolutia ecranului din WVGA (480×800) in VGA (480×640) si SQVGA(480×480). Util in cazul aplicatiilor/jocurilor care nu suporta rezolutia VWGA.

Mai multe informatii pot fi gasite pe tag-ul aplicatii.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.


Adauga un comentariu


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid: