O!market: Colectie de aplicatii gratuite pentru Windows Mobile

FreewarePocketPC.net, site ce gazduieste aplicatii gratuite pentru Windows Mobile, a lansat recent O!market pentru a permite accesul la baza de date de aplicatii direct de pe telefon.

Principalele caracteristici sunt:

  • instalarea aplicatiilor de pe telefon
  • organizarea aplicatiilor in functie de data aparitiei, popularitate si functionalitate
  • cautare
  • posibilitatea de a vedea aplicatiile care au fost instalate pe telefon
  • compatibilitate doar cu telefoanele touch
  • doar aplicatii gratuite

ScreenShot47 ScreenShot48 ScreenShot49

Numarul aplicatiilor disponibile este o dilema pentru mine, pe site fiind afisate doua informatii contradictorii: “browse thousands of organized apps” si “choose from more than 500 quality freeware applications organized in categories”. Cam mare diferenta intre mii de aplicatii si 500.

Instalare si autentificare

Fisierul Omarket.cab trebuie descarcat si instalat pe telefon. Dupa instalare, shortcut-ul O!market se gaseste in meniul Programs al telefonului.

Inainte de a putea utiliza aplicatia, trebuie sa va autentificati cu un cont FreewarePocketPC. Daca nu aveti deja, va puteti face unul direct din aplicatie folosind o adresa de mail, un nume si o parola.

ScreenShot57 ScreenShot58

Instalarea unei aplicatii

La selectarea unei aplicatii, apare o noua fereastra in care sunt afisate cateva informatii utile: nume, rating, intervalul de descarcari in care se incadreaza si descrierea. Pe langa acestea, exista si posibilitatea de a vedea review-urile utilizatorilor si de a adauga un review propriu.
Pentru test, am ales sa instalez IMDb Mobile, o aplicatie ce permite accesarea informatiilor de pe imdb.com pe telefon.

ScreenShot51 ScreenShot52

Procesul de instalare este foarte simplu si intuitiv. Se apasa butonul Download care va descarca aplicatia pe telefon, evolutia acestei actiuni fiind indicata printr-un progress bar. La final, butonul Download isi va schimba denumirea in Install, selectarea acestei optiuni efectuand instalarea propriu-zisa a aplicatiei in memoria interna a telefonului sau pe card.(nu am gasit nici o optiune care sa faca instalarea pe card)
ScreenShot53 ScreenShot54

Toate aplicatiile instalate prin intermediul OpnMarket pot fi gasite in sectiunea My Apps, unde exista si optiunea Uninstall. Aici am gasit un mic bug: daca o aplicatie este dezinstalata direct din meniul Windows Mobile si nu din OpnMarket, ea va fi afisata in continuare in My Apps.
ScreenShot55 ScreenShot59

Concluzii

Primul lucru la care m-am gandit cand am auzit de OpnMarket a fost Microsoft Marketplace. Lasand insa la o parte faptul ca amandoua ofera accesul la o baza de date de aplicatii, exista insa cateva diferente majore intre cele doua:
- O!market ofera numai aplicatii gratuite, pe cand MS Marketplace ofera in special aplicatii pe bani. Astfel, toate discutiile generate de problemele de securitate ale MS Marketplace nu se pot aplica si in cazul O!market.
- O!market se adreseaza doar telefoanelor cu touch screen, pe cand MS Marketplace contine aplicatii si pentru telefoanele fara ecran touch.
- O!market ofera acces la aplicatiile din baza de date pentru toti utilizatorii. MS Marketplace tine cont de tara in care se afla utilizatorul.

In aceste conditii, cred ca o comparatie mai ampla intre cele doua aplicatii nu isi are rostul. O!market are scopul de a oferi utilizatorilor FreewarePocketPC.net o modalitate mai usoara pentru a instala aplicatiile de pe site si se descurca excelent, ruland fara probleme pe HTC Touch HD cu Windows Mobile 6.1, folosind conexiunea WiFi.

Update: Aplicatia a fost lansata sub numele OpnMarket, acesta fiind schimbat ulterior in O!market.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.


Adauga un comentariu


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid: