Vineri, 21 Noiembrie 2008

Am citit azi articolul asta in Gazeta de Sud, in care se vorbeste despre intersectia dintre strada Amaradia si Calea Severinului. Iata ce declara comisarul Florin Cristea, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere:

Noi am prefera fie sa se revina la semnalizarea anterioara, fie sa se amenajeze un sens giratoriu. Acesta nu este insa posibil din cauza liniei de tramvai.

Si totusi, de ce nu s-ar putea realiza un sens giratoriu din cauza liniilor de tramvai? Solutia asta mi se pare buna:

Sens Giratoriu - Tramvai

Nu mi se pare nimic ciudat ca tramvaiul sa treaca prin mijlocul sensului giratoriu. Voi ce ziceti? Exista asa ceva la noi in tara?

Sursa poza: University of Utah News

Tags: ,

10 Comentarii » la articolul “Tramvaiul si sensurile giratorii”

  1. A.Faith says:

    sens giratoriu dupa ce se joaca de cateva luni cu nervii celor care trec pe-acolo? ba… incep sa-mi pierd orice speranta de mai bine.

    A.Faith a scris ultima oara: Prima data

  2. Virgil says:

    Sens giratoriu ar fi cel mai bine, dar nu vezi ca nu se poate? ;)

  3. A.Faith says:

    pai si nu puteau frate sa-l faca de la inceput? au pus semafoarele alea de cacat care incurca traficul intai si dupa isi fac mea culpa, blocand pentru cateva luni intersectia aia ca sa faca un sens giratoriu? pentru ca oricate asigurari ne-ar da ei ca se rezolva in scurt timp, tot cateva luni le ia. ca doar suntem in Romania. Uite, de exemplu in parculetul de la Agronomie, din vara tot lucreaza la o fantana sau ce dracu’ vor sa faca acolo si n-au terminat-o. crezi ca daca se apuca acum de sensul giratoriu il termina inainte de 1 iunie 2009 ?

  4. Virgil says:

    1. Nu se vor apuca de sensul giratoriu pentru ca nu stiu cum. Cel mai probabil vor renunta la semafoare.
    2. La agronomie sapa dupa petrol :)

  5. A.Faith says:

    1. renunta la semafoarele in care desigur au bagat bani. sa mai spun ai cui bani?
    2. pff.. si-acuma zici? pai daca e asa, ma apuc si io sa sap de la mine din curte, oblic, si poate ajung inaintea lor :D
    A.Faith a scris ultima oara: Prima data

  6. Doiu' says:

    unele dintre semafoare sunt pentru campanie, virgil stie ce s-a discutat la meet.

  7. Lupul says:

    Nu stiu in ce masura un sens giratoriu ar fi intotdeauna o situatie desteapta… nu am idee ce trafic e acolo si din ce directie dar la noi de exemplu (Galati), nu mai exista sensuri giratorii decat la intrarea la Metro si la un complex comercial. In oras au fost adoptate diverse sisteme de semnalizare si sunt foarte bune pentru ca daca ai o intersectie circulara nu e neaparat prioritatea specifica giratorului cea mai buna.

    Cu tramvaiul prin asa intersectie nu prea am vazut dar la dimensiunile ei nu cred ca e asa problema.

    Altceva ma enervat de am vazut in poza ta: “One way” pai ce puii mei, eu vreau sa fie in romana scrisu, iar cine nu stie romana sa recunoasca simbolul si sanatate.

    Lupul a scris ultima oara: A little nightcap

  8. Virgil says:

    @Lupul: mie imi plac sensurile giratorii si raman la parerea ca ajuta foarte mult la imbunatatirea traficului. Poza e luata de pe un site din Utah, e mai greu sa fie scrisul in romana acolo :)

  9. Lupul says:

    Am crezut ca e vorba de o locatie din craiova si de acolo si poza…

    Lupul a scris ultima oara: A little nightcap

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>