Joi, 12 Februarie 2009

Zilele astea mi-am dat seama ca mai e putin si se face un an de cand nu am mai platit intretinerea. Daca ma intrebati de ce, se gasesc si cateva motive:
1. programul de lucru la asociatie este 10-16, iar eu lucrez de la 9 la 18
2. nu pot plati cu cardul sau pe net
3. lenea

Daca stau sa analizez situatia, astea sunt doar niste motive de forma. Adevaratul motiv este lipsa de motivatie! Si bancile au program in acelasi timp cu mine, dar totusi ma descurc sa-mi platesc ratele pentru ca ma baga nenea rau in baza de date si s-ar putea sa regret mai tarziu. In plus, penalitatile sunt destul de mari.

In fiecare luna am grija sa platesc factura la gaze, pentru ca astia nu se joaca si mi le taie. Nu e prea placut sa ramai in frig, fara apa calda si fara posibilitatea de a avea mancarea calda. Acelasi lucru se intampla si cu facturile la curent, telefon sau internet. Ma grabesc sa le platesc ca sa nu raman fara servicii.

La intretinere, situatia se schimba. Daca nu o platesc, nu mi se intampla nimic, cel mult platesc ceva penalitati dar sunt nesemnificative. La inceput plateam o data la 2-3 luni. Treptat, lipsa de motivatie si motivele pe care le-am enumerat mai sus, m-au determinat sa aman plata. “Lasa, ca platesc luna viitoare”, ziceam. Si uite asa au trecut o luna, doua, trei si mai e un pic si se face anul.

Gata! Mi-am facut mea culpa si luna asta ma duc sa platesc. Sau luna viitoare?…

Tags: ,

2 Comentarii » la articolul “Sunt rau platnic”

  1. nemo says:

    :) Apreciem sinceritatea si mustrarile de constiinta.
    In cazul tau, avand centrala proprie, intretinerea banuiesc ca nu se ridica la foarte mult, chiar si cumulata pe un an de zile. Ce te faci insa cu cei care nu gasesc motivatia sa plateasca sume mult mai mari. In blocul meu am vecini cu 7000 ron datorie. Ei, si cine sufera din cauza neplatii lor? Deocamdata nimeni, sau cel mult doar ei. Insa in momentul in care eu voi fi debransata de la elergia termica de exemplu, pe motiv ca X-ulescu nu si-a mai platit darile de 2 ani de zile si la nivel de bloc sunt datorii foarte mari, atunci voi avea si eu de suferit. Si e drept asa? Si care ar fi solutia? Sa-i platesc eu darile? Sa-mi pun eu centrala? Sa ma mut la casa ca sa nu mai am treaba cu vecinii?
    Cum niciuna din variante nu este posibila pentru mine momentan, o sa zic “sarumana” celor de la asociatie ca nu iau atitudine in astfel de situatii. E strigator la cer ca am ajuns sa spunem “sarumana” pentru astfel de lucruri, insa daca stam sa analizam, de fapt imi convine sa nu ma sanctioneze pe mine din cauza altora(ceea ce iarasi nu mi-ar parea firesc).

  2. Virgil says:

    asa e, eu nu am o valoare foarte mare. e nasol cu cei care acumuleaza datorii foarte mari si afecteaza toti vecinii.
    Oricum, eu nu am de gand sa repet experienta. O sa revin cu plata la 2-3 luni.

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>