Schimbarea imaginilor din speed dial la Opera Mobile 10

Am instalat recent Opera Mobile 10 pentru Windows Mobile iar singurul lucru care nu mi-a placut a fost modul in care face capturile site-urilor afisate in speed dial. In cazul in care aveti aceeasi problema ca mine, iata ce puteti face:

  1. Asigurati-va ca programul este oprit
  2. Gasiti directorul unde este instalat Opera Mobile (ex: “\Program Files\Opera Mobile 10″)
  3. Mergeti mai departe in “\profile\datastorage\6″
  4. Aici sunt stocate imaginile in format PNG, numele acestora fiind IMG0.dat .. IMG8.dat in functie de locatia asociata in speed dial (asocierea este prezentata in captura de mai jos). In cazul in care o locatie nu a avut asociata niciodata o imagine, fisierul corespunzator nu exista. 
    Opera Mobile 10 Speed Dial

  5. Inlocuiti fisierul dorit cu o alta imagine PNG, pastrand insa denumirea originala (IMGx.dat). Din observatiile mele, rezolutia la care Opera creeaza imaginile este 170×170 pixeli, dar eu am obtinut rezultate mai bune folosind PNG-uri cu rezolutia 150×150 pixeli
  6. Porniti Opera Mobile. Noua imagine ar trebui sa apara in speed dial

Mai jos este un test pe care l-am facut cu acest blog. In stanga este imaginea generata de Opera iar in dreapta cea pe care am pus-o eu.

Inainte Dupa
Opera Mobile 10 Speed Dial Opera Mobile 10 Speed Dial

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.


Adauga un comentariu


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid: