Windows Mobile: Prototip craiova.ro

Ideea unei aplicatii pentru mobil care sa prezinte evenimentele din Craiova am dezbatut-o acum aproximativ un an de zile cu Freeman, insa am renuntat repede la ea pentru nu exista nici un site care sa ne ofere o lista a evenimentelor si nici unul dintre noi nu avea timp pentru a crea o astfel de lista.

Ideea a revenit odata cu lansarea craiova.ro iar weekend-ul acesta s-a concretizat intr-o aplicatie pentru telefoanele Windows Mobile, bazata pe feed-ul de evenimente craiova.ro.

Aplicatia nu este nici pe departe completa si ar mai fi multe functionalitati de implementat insa este foarte mult limitata de feed-ul RSS. Sper insa ca echipa craiova.ro are in plan lansarea unui API in viitorul apropiat, iar pana atunci ne multumim cu ce avem :)


Facilitati

 • Afisarea evenimentelor din Craiova, preluate din feed-ul craiova.ro

In aceasta versiune, actualizarea listei de evenimente se face la fiecare pornire a aplicatiei iar datele sunt salvate local. Astfel vor fi afisate toate evenimentele adunate de aplicatie, nu doar cele 15 oferite de feed-ul RSS.
Evenimentele mai vechi de luna curenta vor fi sterse automat.

Cerinte

 • Telefon cu touchscreen
 • Windows Mobile 6+
 • .NET Compact Framework 3.5 – poate fi descarcat de aici
 • Rezolutie VGA (480×640) sau WVGA (480×800) [aplicatia functioneaza si pe alte rezolutii dar controalele si imaginile folosite sunt optimizate pentru VGA si WVGA]
 • Conexiune de date (WiFi, 3G, GPRS)

Observatii:
- Aplicatia a fost testata pe HTC Touch HD cu WM6.1 Professional, la rezolutiile VGA si WVGA
- Consumul de memorie este de aproximativ 1.7 MB RAM
- Instalarea aplicatiei necesita 101 KB

Versionare

N/A

Istoric versiuni:
11/04/2010 – Versiunea 0.1

Cum se instaleaza aplicatia?

Descarcati si lansati fisierul CraiovaRo_v0.1.cab pe telefonul mobil.

Cum se utilizeaza aplicatia?

Dupa instalare, lansarea aplicatiei se face folosind shortcut-ul Craiova.ro care se gaseste in meniul Programs al Windows Mobile. Scuzati calitatea icon-ului, dar este reprezentat de favicon-ul site-ului craiova.ro care are o rezolutie de doar 16×16 pixeli :)
Aplicatie craiova.ro

Fereastra principala prezinta un calendar in care este afisata luna curenta. Ziua curenta este sectata implicit si afisata cu culoarea verde, iar zilele pentru care exista evenimente disponibile sunt marcate cu simbolul unui ceas. Navigarea la o alta luna se face folosind cele doua sageti din dreptul lunii curente.
craiova.ro main

La selectarea unei zi din calendar se va deschide o noua fereastra care va prezenta o lista cu evenimentele disponibile pentru ziua respectiva. Data curenta va fi afisata in titlul ferestrei iar pentru fiecare eveniment se vor afisa numele si locul de desfasurare.
craiova.ro day

Alegerea unui eveniment din lista duce la aparitia unei noi ferestra in care sunt afisate informatii suplimentare. Pentru si mai multe detalii, selectarea link-ului craiova.ro va deschide in browser pagina dedicata evenimentului pe site-ul craiova.ro.
craiova.ro details craiova.ro site

Meniu:
Pentru moment, meniul permite doar inchiderea aplicatiei si accesarea ferestrei “Despre”. Meniul se va dezvolta pe masura ca aplicatia va capata mai multe functionalitati.

Feedback

Va rog sa exprimati orice parere, nelamurire, sugestie sau bug in comentarii. Multumesc!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.


7 comentarii la articolul » “Windows Mobile: Prototip craiova.ro”

 1. Dan says:

  Inca 2-3 aplicatii din astea si ma faci sa-mi iau smartphone :))

 2. [...] This post was mentioned on Twitter by Dan. Dan said: RT @lavirgil Windows Mobile: Prototip craiova.ro http://bit.ly/9jEm3f [...]

 3. A.Faith says:

  foarte tare! acum ramane ca portalul craiova.ro sa dezvolte ?i o versiune de mobil, ca asta care-i acuma rupe traficul in 2 ?i se incarca destul de greoi pe Opera Mini (sau alte browsere).

 4. toto says:

  salutare …
  sunt cel care programeaza craiova.ro.
  In primul rand felicitari pentru aplicatie, nu ma asteptam ca cineva sa faca o aplicatie pe mobil dupa contetul craiova.ro :)

  as vrea sa stiu ce mai doresti in plus la rss-ul de la craiova.ro sau daca doretsi sa iti fac un api pentru evenimente. oricum eu am in vedere o alta versiune de craiova.ro in care cred ca o sa includ si un api mic si poate si o versiune de mobil.

  daca vrei ne putem intalni odata sa stam mai mult de vorba.

  numai bine

  toto

 5. [...] Detalii despre prototipul aplicatiei si modul in care poate fi utilizata aceasta gasiti intrand aici. [...]

 6. [...] Evenimentele din Craiova pe telefon (necesita telefon cu touchscreen si Windows Mobile 6+) [link] [...]

Adauga un comentariu


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:) :)) :D :p :w00t: :( :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :happy: :beer: :coffee: :ninja: :pinch: :pouty: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :unsure: :alien: :angel: :wassat: :whistle: :wink: :heart: :kissing: :wub: :ban: :stupid: