Categories

Am un laptop ASUS K53SV

Categoria: Gadget | Vineri, 1 Iulie 2011

M-am gandit si m-am razgandit, am trecut printr-o gramada de marci si modele dar pana la urma am reusit sa-mi aleg un laptop. Este vorba de un ASUS din seria K, K53SV, model care a indeplinit majoritatea cerintelor pe care le-am avut in 3 directii principale: pret, performanta si design.
ASUS K53SV-SX146D

Specificatii

  • Model K53SV-SX146D
  • Ecran LCD LED de 15.6 inch cu rezolutie 1366 x 768
  • Procesor Intel Core i5-2410M, 2.30GHz de generatie noua (Sandy Bridge)
  • 4 GB RAM, DDR 3, 1333 MHz
  • Placa video dedicata nVidia GeForce GT 540M 1GB
  • Hard-disk Western Digital de 500 GB (5400 rpm)
  • Alte specificatii: USB 2.0, HDMI, WiFi n, LAN Gigabit, Camera 0.3 MP, baterie Li-Ion 6 celule
  • Free DOS

Lasand la o parte specificatiile, sa va spun si de ce am ales acest model. In primul rand am cautat un model care sa coste pana in 2500-2800 de lei, cu procesor i3 sau i5 si placa video dedicata. Acestea sunt practic componentele la care nu se poate face upgrade si este foarte important sa fie cat mai bune. Un avantaj al acestui model este faptul ca, pe langa placa video dedicata, exista si una integrata iar sistemul comuta automat intre cele doua in functie de necesitati pentru a reduce consumul de energie. Cei 4 GB de RAM plus 500 GB hard-disk mi s-au parut suficienti pentru moment iar un upgrade poate fi facut oricand la aceste componente. Pe langa astea, laptop-urile ASUS au fost pe primul loc la fiabilitate in 2010 iar asta a avut un rol important in alegerea marcii.

Ca si dezavantaje, la acest interval de pret, a trebuit sa ma multumesc cu o rezolutie de 1366 x 768. Majoritatea modelelor care au macar 1600 x 900 sar de 3200 de lei. De asemenea, n-ar fi stricat sa aiba macar un port pentru transfer rapid de date (gen USB 3.0 sau eSATA) insa nu am neaparat nevoie si ma pot lipsi de el. Ecranul este glossy, ca la mai toate modelele existente pe piata, dar nu este deranjant.

Nu am avut prea mult timp la dispozitie sa il butonez, insa prima impresie este excelenta. Design-ul este placut, capacul fiind din plastic texturat pe care nu raman (multe) amprente iar interiorul din aluminiu, maro, rezistent la zgarieturi. Am instalat pe el un Windows 7 pe 64 de biti iar driverele pe care le-am descarcat direct de pe site-ul ASUS au mers fara probleme. Sunetul nu are o calitate extraordinara insa este multumitor pentru un laptop din punctul meu de vedere. Bateria, dupa prima incarcare completa, a tinut aproximativ 4 ore jumate cu WiFi pornit, fara insa a rula pe el jocuri sau filme. Fara a-l solicita prea mult, adica browsing si editare de documente, laptop-ul s-a incalzit foarte putin (chiar deloc in partea de sus). Ramane de vazut cum se comporta in folosire intensa.

Mai multe detalii si poze in curand, dupa ce imi formez o idee mai buna despre el. Pana atunci, daca aveti intrebari, nu ezitati sa lasati un comentariu.

Daca va place si vreti sa il cumparati, il puteti gasi la eMAG la pretul de
2.699,99 de lei. Eu l-am comandat la ora 16 iar a doua zi la 10 jumatate a ajuns.


Etichete: , ,

Articole asemanatoare

Comentarii

  1. dan IUL 1, 2011

    sa-l stapanesti sanatos…:P

    Raspunde
  2. Andy IUL 4, 2011

    tocmai am luat de la emag un Laptop Lenovo IdeaPad Y560 al carui displey este foarte prost. E suprasaturat de alb, gri-ul face figuri, nu se vede ok din niciun unghi, am umblat la contrat, lumina, gamma, nimic. de-abia poti citi scrisul….asta daca gasesc pozitia si imi plimb capul in functie de paragraful pe care il citesc. Mai am un Dell inspiron 1520 si un minilaptop Acer D255, cu display-uri muuult mai bune.
    Poate ma ajuti cu ceva info detalii despre display-ul de la Asus.
    mersi

    Raspunde
    • Virgil IUL 5, 2011

      Eu sunt multumit de display chiar daca este glossy. Lumina si contrastul sunt ok iar culorile arata natural. Unghiul de vizualizare este destul de mic dar asta se simte la persoanele care stau langa tine si privesc din lateral.

      Din cate am observat, perceptia ecranului si “cat de bine se vede” difera de la persoana la persoana. Eu dupa ce mi-am ales modelul de laptop am dat o tura prin magazine ca sa vad live cum arata si cum se vede ecranul. Sfatul meu este sa faci la fel, chiar daca il comanzi apoi online.

      Raspunde

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

E-mail (obligatoriu, nu va fi publicat)

Website (optional)