Miercuri, 24 Septembrie 2008

MTV stands for “Music Television”

Imi place sa ascult muzica tot timpul. In masina, prin casa, la serviciu, cand incerc sa adorm, ascult muzica. De cele mai multe ori folosesc calculatorul pentru asta, mai ales ca cel putin 8 ore din zi o petrec in fata monitorului. Dar sunt anumite momente cand sunt nevoit sa ascult muzica de la televizor (in special seara cand zgomotul de la calculator se aude mai tare decat muzica din boxe). Dintre toate posturile de muzica pe care le ofera RCS-ul, VH1 mi se pare de departe cel mai bun (diverse genuri, muzica din toate timpurile, muzica buna dpmdv). Din pacate, in momentul de fata, nu am acces decat la pachetul de baza iar asta ma limiteaza la 3 posturi de muzica: MTV, Kiss TV si U TV. MTV a fost mult timp postul meu preferat (mai exact MTV Europe) pana cand a aparut MTV Romania si a inceput sa difuzeze mai mult muzica romaneasca. Dar daca ar fi sa aleg din astea trei, tot MTV as alege (cel putin asa credeam).

Luni seara, m-am bagat in pat, am pornit televizorul si am dat pe MTV cu gandul ca voi asculta ceva muzica. Gresit! Pe MTV era wrestling, un “sport” pe care nu l-am inteles niciodata si care mi se pare o combinatie nereusita intre box si circ. Ce legatura are wrestling cu muzica nu am inteles, insa mi-am adus aminte ca MTV Romania a fost cumparat de Media Pro si probabil s-au gandit ca ar face o audienta mai mare daca dau wrestling pe MTV decat pe sport.ro. Merge o partida de wrestling intre doua videoclipuri, nu?

Marti pe la pranz am pornit din nou televizorul care ramasese de seara pe MTV. De data asta nu mai era wrestling, era teleshoping! As fi inteles daca ar prezentat CD-uri cu muzica sau ceva editii de colectie dar nu, era o prezentare la nu stiu ce chestie de curatat pe care sa o folosesti probabil in timp ce asculti muzica.

Asta seara am incercat din nou dar tot fara succes. Era iar wresting! Si ca sa nu transform post-ul intr-un basm sau banc, unde a treia incercare este si ultima, o sa ii mai dau o sansa MTV-ului. Dar daca si a patra oara voi vedea din nou o gramada de oameni care imi lauda vreun mop sau se prefac ca se bat, sigur o sa ii dau skip MTV-ului din televizor (ar fi al doilea post tv care are “privilegiul” asta, dupa taraf).

Eu inteleg ca televiziunile private traiesc din publicitate dar nu ar trebui sa existe o limita de bun simt? Nu ar trebui sa difuzezi reclame care sa prinda la targetul caruia te adresezi? II si vad pe adolescenti cum se grabesc sa-si incarce cartela Cosmote pentru a comanda un produs de curatat podeaua vazut pe MTV. La partea cu wrestling-ul nu mai am ce sa zic. Pare un “sport” (banuiesc ca asta e) care prinde la romani. Nu iti trebuie prea mult creier ca sa il privesti si chiar nu e indicat sa ai un IQ prea ridicat pentru ca risti sa iti dai seama de penibilul acelor lupte.

In final, am si eu o intrebare pentru cei care s-au mai uitat la televizor: se mai difuzeaza muzica pe MTV?

Tags: ,

5 Comentarii » la articolul “Nici MTV nu mai e ce-a fost…”

  1. Freeman says:

    Ei vezi, aici ai gresit. Ai incercat sa te si alegi cu ceva util de pe urma TV-ului, sau mai degraba privitului la el.
    Personal in folosesc pe post de lampa noaptea ca altfel nu diclesc bine tastele si scriu prostii. Bat caractere aiurea si ajung cu browserul in porumbi si balarii inloc de coltisorul de internet dorit.
    Oricum ce imi descrii tu, nu imi pare o surpriza mare avand in vedere ca MediaPro e proprietar.

  2. DJAx3L says:

    MTV nu mai e ce a fost :) ? Clar ca lumina zilei. Acu` de putina vreme la MTV News week sau cum se numeste emisiunea aia de prezinta cele mai importante stiri muzicale din saptamana, ca prezentatoare a fost Elena Udrea. Deci.. Elena Udrea.. MTV .. nu prea se potriveste parerea mea.

  3. Virgil says:

    uite asta am pierdut. intradevar, elena udrea mai lipsea de pe mtv. poate o baga la wrestling :)

  4. De mult nu mai sunt fan MTV, de vina cred ca sunt tampeniile care le vad acolo. M-am reprofilat pe VH-1

  5. Virgil says:

    Si eu, VH-1 e cel mai tare post in momentul de fata

Adauga un comentariu

Poti folosi urmatoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>